Javasolt vita Adatlap

Döntési folyamat:
  1. 1. Javaslat: Egy tag javasolt egy eldöntendő kérdést, és hozzá megoldási alternatívákat. A többiek a "like" gombbal jelezhetik, hogy támogatják a kérdés "napirendre tüzését". Ha a javaslat elérte az előírt támogatottságot akkor "vitává" alakul.
  2. 2. Vita: Minden tag javasolhat új megoldási alternatívákat, illteve a "like" gombbal támogathatja mások megoldási javaslatait. A vita a beállított vita időszak letelte után "szavazássá" alakul, a szavazó lépernyőre azok a megoldási javaslatok kerülnek fel amelyek megkapták a beállított támogatást.
  3. 3. Szavazás: a beállított szavazás tipusnak megfelelő, a beállított szavazási dőtartamig tartó szavazás. Szavazás közben a részeredmény, lezárulása után a végeredmény megtekinthető. A "likvid szavazás" algoritmus szerinti kiértékelés a szavazás lezárásakor történik meg.

Mit tegyünk a klima változás ellen?

Javasolt vita poll.proposalHelp     
A klima kutatók többsége szerint az emberiség súlyos klima változás előtt áll-. Kérdés tehetünk-e ez ellen, illetve tudunk-e alkalmazkodni hozzá?

Beállítások

Sorba rendező
Nem
Nem
A vita akkor indul meg ha a javaslatot a tagok 60%-a támogatja.
Egy opció javaslat akkor kerül a "szavazó lapra" ha a javaslatot a tagok 60%-a támogatja.
10 nap
10 nap
30 %-os részvétel

Opciók

  1.   Javasolt opció  Semmit, ezek a folyamatok túl vannak az emberiség lehetőségein
  2.   Javasolt opció  Próbáljunk meg alkalmazkodni az új körülményekhez
  3.   Javasolt opció  Megujulló energia források használata, körkörös gazdaság, nem növekedés
  4.   Javasolt opció  Az emberi népesség szám csökkentése. Első lépés a nemkivánt terhességek elkerülésének segítése a föld minden pontján. Később az egy családon belüli gyermekszám korlátozása.